O Udruženju “HERA”

Udruženje Centar za razvoj i edukaciju “Hera” je osnovano u junu 2021. godine, sa sjedištem u Mostaru, Bosna i Hercegovina.

Cilj Centra HERA je edukacija i razvoj građana, sa posebnim naglaskom na žene, mlade ljude i djecu. Organizacija raznovrsnih aktivnosti poput seminara, konferencija, kreativnih/interaktivnih radionica edukativnog karaktera, ima za cilj lični i profesionalni razvoj pomenute populacije.

MISIJA Centra HERA jeste osnaživanje žena, te povezivanje i stvaranje mreže za podršku i razvoj. Također, kroz rad Udruženja i organizaciju raznovrsnih edukativnih i kreativnih aktivnosti omogućit će se mladima najkvalitetnije osnove/temelje za razvoj na ličnom i profesionalnom nivou. Cilj Centra HERA je također i organizovanje aktivnosti za promociju i zaštitu dječijih prava, kao i javno zalaganje za promjenu stereotipa u okruženju u kojem djeca danas odrastaju.

Naša VIZIJA je osnivanje jake i djelotvorne mreže žena i mladih ljudi sa Balkana, koji će zajedno raditi na napretku, edukaciji i razvoju.